Hengstenstation

Jarville

Ferdeaux x Jazz x Trento B

               
stap
(x2)
draf
(x2)
galop
(x2)
soupl. houding
balans
rijdbaarh.
instelling
aanleg
totaal

8.0

8.5

8.5

8.5

8.0

8.5

8.5

83.5

               

Jarville

dekgeld     € 900
bij gust     € 250
       
prijzen exclusief BTW en verzendkosten

 

JARVILLE, 22-05-2014, 1.68 M, ZWART (KWPN) 


V. FERDEAUX V. BORDEAUX
M.
FARADIN S DP STB ELITE, IBOP-(DRES), PROK
V. JAZZ PREF M. AMADIN S DP STB ELITE, PREF, IBOP-(DRES), SPORT-(DRES), PROK
MV.
TRENTO B -- JUVENTUS

Fokker: Stal van de Sande.
Eigenaar: Alexandre Ayache, Frankrijk.

Jarville is verkocht naar Frankrijk.
Hij zal wel voor de fokkerij beschikbaar blijven middels diepvriessperma bij ons station. 

Exterieur:
Jarville is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De schouder is ruim voldoende van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Afstamming:
De vader van Jarville is Ferdeaux, die onder Kirsten Brouwer hoge ogen gooit in de Prix St. Georges. Ook zijn vader Bordeaux presteert zeer goed in de sport: hij is succesvol op Grand Prixniveau onder de Duitse Isabel Freese. De nog jonge moeder van Jarville is de elite IBOP-merrie Faradin S, een dochter van Jazz. Zij is een halfzus van de KWPN-hengst Guardian S (v.Bodyguard Moorland), aangezien zij beide gefokt zijn uit de Amadin S die de predicaten elite, pref, IBOP en sport (dr) draagt. Amadin S slaagde met 83 punten voor de IBOP. Haar vader Trento B behaalde in Nederland aansprekende resultaten in de Subtop, waarna hij naar Hongarije is verkocht en succesvol is in de Lichte Tour. De overgrootmoeder van Jarville is de Juventus-dochter Pradin, die ook twee volle broers van Amadin voortbracht die in het Z-dressuur zijn geklasseerd. Deze moederlijn heeft zeer veel goede sportpaarden gegeven, zo vinden we verwante paarden als Rifradin (v.Gribaldi) die in de GPU25 actief is, de Grand Prix-paarden Vradin (v.Gribaldi) van Simon Missiaen en Tacalando Triple ‘R’ (v.Ircolando) van Andreas Helgstrand en de KWPN-hengsten Estoril (v.Zhivago), Guardian S (v. Bodyguard Moorland) en Invershin (v.Charmeur) in de moederlijn. 

 

 Van Jarville is enkel diepvriessperma beschikbaar.

 

 

 

Onderzoekrapport:
Jarville is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. In draf heeft de hengst veel activiteit en een goede ruimte met een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig, bergop, gedragen en goed van ruimte met een goede voorbeentechniek. Jarville beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Jarville veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel. 

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Jarville kan het model, instelling, beentechniek en gedragenheid verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Prestaties nakomelingen:
2019:
Jarville x Zucchero, reservekampioen CK Groningen en afgevaardigd naar de NVK.

Afstammelingen

Ferdeaux Bordeaux United Krack C
Nessica Ster Pref Prest
Venna Ster Pref Gribaldi Pref
Leandra M Keur Sport Pref
Part Two Ster Pref Prest Ferro Pref Ulft Keur
Brenda Ster Pref Prest
Fabiola Ster Zonneglans
Wenda Ster
Faradin S Jazz Pref Cocktail Pref Purioso Keur
Ulissa Keur Pref Prest
Charmante Keur Prest Ulster
Warmante Keur Pref Prest
Amadin S Elite Pref Trento B Krack C
Ciolita Keur Pref Prest
Pradin Ster Sport Pref Prest Juventus
K.Fradin