Over ons

Het bedrijf

Stal van de Sande is de handelsstal, dressuurpaardenfokkerij en het officiële dekstation van familie van de Sande in het Brabantse Liempde.

VERKOOP SPORTPAARDEN

Stal van de Sande begon in 2004 als handelsstal in sportpaarden en is uitgegroeid tot een veelzijdige hippische onderneming. Met ons brede aanbod helpen wij u graag bij het vinden van uw volgende sportpaard. Bekijk online de te koop staande sportpaarden of informeer naar ons actuele aanbod.

FOKKERIJ

Stal van de Sande fokte jaren geleden het eerste veulen uit Pradin (Juventus x Michelangelo). Deze interessant gefokte merrie bracht als eerste veulen de Trento B-dochter Amadin S, die te boek staat als de moeder van de goedgekeurde KWPN-hengst Guardian S en oma van de KWPN goedgekeurde hengst Jarville!

Vandaag de dag legt Stal van de Sande zich toe op de samenwerking met fokkers met een focus op het karakter, gezondheid en de natuurlijke aanleg van het paard.

HENGSTENSTATION

Sinds 1 januari 2016 is Stal van de Sande ook hengstenstation. Met dank aan Guardian S (Bodyguard Moorland x Trento) die in het najaar van 2014 is goedgekeurd als KWPN-dekhengst. Deze hengst is voortgekomen uit de eigen fokkerij. De opleiding en de dekdiensten van de hengsten wordt volledig in eigen handen gehouden.

Voorstellen hengsten op hengstenkeuring

Stal van de Sande stelde al meerdere malen hengsten voor op de hengstenkeuring. Naast Guardian S, For Ferreo en Jarville, werd onder andere ook de hengst Bodyguard, later Bodyguard Moorland, vlot goedgekeurd. Peter van de Sande was een tijd gedeelde eigenaar met o.a. Ad Valk en Kees en Tosca Visser, voordat de hengst naar Engeland werd verkocht, waar hij in 2016 succesvol Intermédiare loopt.

 

Ook Cashmir (Serano Gold x Michelangelo) werd als jaarling door Stal van de Sande aangekocht en verdiende zijn dekbrevet in Zweden en Oldenburg. Cashmir werd als 5-jarige 7e op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. De hengst is inmiddels verkocht, geruind en wordt in het buitenland op hoger niveau in de sport uitgebracht.